Vägen mot vuxendomen tystar oss mer och mer. Till dess vi blivit anpassade och lärt oss att acceptera vår oansenlighet. Tills vi funnit oss i att det alltid finns någon som är mer värd än oss själva. Barnet vill fråga oss varför. Barnet är tystat.

Matteus Blad bjuder in till en intim och tankeväckande föreställning om människovärdets påstådda okränkbarhet.


Det tystade barnet handlar om människor som anses vara en belastning - de osynliga, förbisedda, uträknade - och ett litet, nyfiket barn, som vill fortsätta fråga oss, vem som egentligen bestämmer vårt mänskliga värde?


Genom vackra, nyskrivna visor som vävs samman med monologer, tar Det tystade barnet den lilla, osynliga människan i försvar. Föreställningen som var på turné i Finland under hösten, har inte lämnat någon oberörd!

16.4.2023 Stockholm (extrainsatt)

                Ö2 Scenkonst

Tidigare föreställningar


Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsingfors

Rigårdsnäs, Porkala
Ritz, Vasa

Brahegården, Kristinestad

Gamla 123, Borgå

Vallmogård, Grankulla

TryckeriTeatern, Karis

Stadshuset, Hangö

Alandica, Mariehamn

Åbo Svenska Teater, Åbo

Sprakateatern, Uppsala

Göteborgs Dramatiska Teater, Göteborg

Kulturhuset Teamus, Malmö

Teater Bråddgatan 34, Norrköping

Palladium, Växjö

Ö2 scenkonst, Stockholm

TEXT OCH MUSIK Matteus Blad
PÅ SCENEN Matteus Blad
LÄNGD 70 minuter

Skådespelaren och musikern Matteus Blad (f. 1987) är bosatt i Helsingfors, och har fått sin utbildning vid bl.a. Stockholm Operastudio och Det Jyske Musik-konservatorium i Danmark. Hans senaste föreställningsturné Bellman 280 år (2020) hyllades av press och publik, både i Finland och Sverige, och är även den hittills enda svenskspråkiga föreställning som tagit sig till finalen av den nationella monologtävlingen i Uleåborg. Matteus Blads föreställningar kännetecknas av att det talade och sjunga ordet vävs samman i monologer och visor, liksom värme och omtanke för den lilla, till synes “osynliga” människan.